Тальнівський музей історії зустрічає гостей

25 Серпня 2019 22:09

З 19 серпня активно зустрічає гостей Тальнівський музей історії.  Від Дня міста тут відкрито одразу дві виставки: перша присвячена 100-річчю відкриття учительської семінарії ім.Т.Г.Шевченка, друга – «Чарівна тальнівчанка» – репрезентує фотороботи з тальнівчанками у період з 1889 по 2019 роки.

facebook.com/TalneMR

Мало кому було відомо про існування вчительської семінарії в Тальному, яка розміщувалася в колишньому мисливському палаці Шувалових, а започаткувала свою діяльність у селі Шаулиха.

Директор Тальнівського музею історії Світлана Проценко в день відкриття виставок провела справжнє театралізоване дійство, повертаючи глядачів у роки діяльності семінарії.
Відвідувачі дізналися про будні і свята семінаристів, про події тих часів, про випускників семінарії і викладачів. На огляд відвідувачів виставлено копії документів, пов’язаних з діяльністю навчального закладу, тогочасні і пізніші газетні публікації, фото випускників та їхні документи.

Милують око гостей музею роботи фотовиставки «Чарівна тальнівчанка» з сімейного архіву та зібрань сім’ї Гордєєвих, завдяки яким можна поринути в світ минулих епох та зрівняти його із сьогоденням, повідомляють у Тільнівській міській раді.