Наприкінці тижня спека спаде

2 Вересня 2019 14:59

Перший тиждень календарної осені відзначиться невеликими погодними змінами. Як повідомляють в Черкаському обласному гідрометеоцентрі, сьогодні-завтра під впливом антициклону переважатиме суха та спекотна погода, з температурами вночі +12..+17º, вдень +30..32º, а от у середу, 4 вересня, є вірогідність невеликих дощів із південного сходу, а в п’ятницю – із заходу. При цьому спека спаде і до кінця тижня буде комфортно: вночі +7..12º, вдень +20..25º.

Як зазначають синоптики, теплий і посушливий серпень в більшості районів Черкащини зайняв 2-4 місце, а на Жашківщині – перше місце в рейтингу  найбільш сухих за понад 130 років.

Як наслідок, запаси вологи в ґрунті під пізніми культурами найнижчі за останні 30 РОКІВ, умови для сівби озимого ріпаку відсутні, досить довго утримується надвчиайний 5 клас пожежної небезпеки, що останніми днями стало передумовою тління торф’яного ґрунту на Золотоніщині.

Тож зважаючи на спекотну погоду, а також те, що пожежонебезпечний період зараз в активній фазі, загроза виникнення загорянь буде тільки зростати. Синоптики закликають громадян не провокувати пожежі та не спалювати сміття і рослинні рештки на городах та присадибних ділянках, адже погода не сприяє розсіюванню диму.