Звільнили прокурора Черкаської області – він не бачить у цьому трагедії

4 Вересня 2019 13:48

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав накази про звільнення з посад прокурорів чотирьох областей. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України. З-поміж звільнених – прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко.

“Нагадаємо, на зустрічі з представниками громадськості Черкащини під час робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до регіону, деякі учасники розмови скаржилися на роботу прокурора області”, – йдеться в повідомленні ГПУ.

Разом із тим, Сергій Овчаренко зазначив, що його звільнено з посади і органів прокуратури за власним бажанням. Про це він подав відповідну заяву Генеральному прокурору і той її підтримав.

“Не бачу в цьому ніякоі трагедії й прошу представників ЗМІ не шукати якихось прихованих мотивів, – повідомив Сергій Овчаренко. –  Я вважаю, що Генеральний прокурор України має право сам сформувати свою команду, основу якої складають керівники регіональних прокуратур, я це право поважаю, тому і подав відповідну заяву”.

“Що стосується скарг на роботу прокуратури з боку окремих мешканців Черкас під час візиту Президента України, то з цього приводу вже неодноразово мною давались вичерпні коментарі про особистості скаржників та мотиви їх скарг. Це ніяк не вплинуло на прийняте рішення”, – додав тепер уже екс-прокурор.