У Смілі готуються до повного відключення подачі води через борги

16 Вересня 2019 19:38

Смілянське КП “ВодГео” отримало попередження від ПАТ “Черкасиобленерго про повну відмову у подачі електроенергії з 22 вересня цього року через борги. Про це повідомив директор КП Леонід Грищенко, інформує сайт “Сміла.UA”.

Грошей, щоб сплачувати кошти за реструктуризацію боргу, у підприємства немає. Сесія міської ради, на якій депутати можуть виділити фінансову допомогу для КП «ВодГео», відбудеться 26 вересня. Але водоканал попереджають, що міська казна пуста і не факт, що будуть виділені кошти.

Тому КП «ВодГео» готується до припинення електропостачання, а це значить, що без електрики вони не зможуть подавати воду у місто.

Про цей факт вже попереджено управління ЖКГ. Домовлено, що управління ЖКГ придбає для водоканалу два баки по 2,5 куби для запасу води.

– Я спробую домовитися з обласним керівництвом, щоб не відключали електроенергію для подачі води на лікарні. Вони ж теж люди, вони мають зрозуміти, що заклади охорони здоров’я без води не можуть працювати, – сказав Леонід Грищенко. – Ми готуємо план для роботи підприємства у кризових умовах.

Відео фрагменту наради про відключення водопостачання у Смілі: