Найхолоднішим днем тижня буде 20 вересня, – синоптики

18 Вересня 2019 14:11

Учора, 17 вересня на Черкащині ще було літо! Очікуваний перехід на осінній режим погоди затримався, середня добова температура повітря по області була в межах 15,3-16,6° (найтепліше у Чигирині, найхолодніше у Жашкові). З огляду на сьогоднішню прохолодну вітряну погоду та й за прогнозом середньодобової температури повітря на рівні 12° можна припустити, що цьогорічне спекотне та сухе літо кануло в Лету.

За прогнозом обласного гідрометеоцентру, Черкащина знаходиться в тиловій частині північного циклону, куди надходять нові порції холодного повітря, тому до кінця робочого тижня зниження температури повітря продовжиться: завтра вночі 4-9º, вдень не вище 13-18º, а в найхолоднішу п’ятницю очікується в нічні години 1-6º і можливі заморозки на поверхні ґрунту, в денні години лише 10-15º.

Дощі носять періодичний характер: завтра суттєвих дощів не очікуємо, в п’ятницю – невеликий, але впродовж всього дня. Вихідні обіцяють бути сухими та дещо теплішими. Посилений вітер додаватиме дискомфорту, тож одягайтеся тепліше!

У вітряну погоду не зупиняйтеся поблизу високих дерев та конструкцій. Використовуйте «вікна» погожої погоди для підготовки до осінньо-зимового періоду.