Тимчасове повернення тепла прогнозують на Черкащині

20 Вересня 2019 15:37

Після першого та по справжньому осіннього похолодання на Черкащину повертається вересневе тепло. Холодний атмосферний фронт атлантичного циклону відходить далі на схід і господарем погоди на Черкащині стає європейський антициклон. Щоправда, найближча ніч, завдяки залишкам арктичного холоду та додатковому вихолоджуванню повітря при проясненнях, ще очікується холодноюта із заморозками на грунті 0-3º, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Такі заморозки є небезпечними для незібраних овочевих на полях та городах. Але в денні години вихідні дні та початок нового тижня ще порадують нас теплом.
Уточнимо, що заморозки звичайно носять мозаїчний характер, і найбільш вірогідні в низинах, де затримується охолоджене повітря. А сонячна погода вдень і прохолода вночі характрена для цього часу на Черкащині.

У сонячні та теплі вихідні дні лише прохолодний посилений вітерець нагадуватиме нам про осінь. Нічна температура у суботу 1-6º тепла, денна 12-17º. У неділю, 22 вересня, температура вночі 5-10º тепла, вдень 16-21º.
Скористайтесь лагідною погодою для необхідних господарських робіт та відпочинку на природі.

А от наступного тижня з черговим атлантичним циклоном очікується “порція дощів” та невелике зниження температурного фону на 2-3º.