На Шполянщині на гарячому затримали “чорних” лісорубів, сума збитків – понад 800 тис. грн.

2 Жовтня 2019 19:00

На Шполянщині екоінспекторами затримані на гарячому “чорні лісоруби”. Розмір заподіяної шкоди державі внаслідок незаконної рубки лісу склав 883 тисячі гривень.

Як повідомив повідомив начальник управління екологічного контролю Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков, екоінспектори,  реагуючи на звернення одного із жителів села Лип’янка Шполянського району інспекторами «на гарячому» затримали та встановили осіб, які незаконно вирізали дерева різних порід у лісосмузі біля села Лип’янка. Документів, що засвідчують законність вирубки, вони не надали. Одразу ж на місце події було викликано працівників поліції та складено відповідні матеріали.

facebook.com/Олександр Позняков

“Обрахований розмір шкоди, завданий лісовому господарству внаслідок незаконної вирубки 232 дерев, становить 883 тис. 929 грн., – зазначив Олександр Позняков у своєму фейсбуку. – Матеріали про лісопорушення направлені до правоохоронних органів для подальшого розслідування справи й покарання “чорних лісорубів”.

За його словами, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 246 Кримінального Кодексу України “Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу”.

facebook.com/Олександр Позняков

Порушникам загрожує штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.