У Смілі 14-річний школяр урятував хлопчика, який провалився до котловану з глиною (відео)

24 Жовтня 2019 18:30

У Смілі 14-річний школяр врятував 9-річного хлопчика, який провалився до глиняного котловану. Подія сталася ще 29 вересня, проте відомо про неї стало лише зараз, повідомляють в обласному управлінні ДСНС.

facebook.com/MNSCHERKASY

Цього дня на старій човновій станції, біля Смілянської ТЕЦ, 9-річний Богдан Федін запускав в небо іграшковий пінопластовий літачок. Через деякий час сильним поривом вітру літачка занесло до глиняного котловану, який був вщент заповнений технічною водою.

Коли малий підбіг до котловану й намагався дістати улюблену іграшку, глиняний берег не витримав – і хлопчик миттю опинився у воді. Не вміючи плавати та намагаючись врятуватися, третьокласник, якого щосекунди все більше “затягувало” у глину, почав кликати на допомогу.

У цей час неподалік місця події знаходився 14-річний Ярослав Степаненко. Підбігши до водойми, він, не роздумуючи ані миті, кинувся на порятунок дитини. Підплив ззаду та міцно захопив за одяг утопаючого, а вже потім юний рятівник зумів дістатися до берега. З допомогою інших дітей, які в цей час також знаходилися на березі, хлопці вибралися на поверхню.

facebook.com/MNSCHERKASY

“Мені було дуже страшно, навіть, на якусь мить здалось, що ми не зможемо вибратися, бо глина засмоктувала, – говорить Ярослав. – Повз нас на велосипеді проїжджав наш сусід. Я попросив його заїхати до батьків Богдана і покликати їх, бо він був увесь у глині, брудний, знесилений та мокрий. Я дав йому свою куртку. Через пару хвилин тато забрав Богдана додому, і вже потім йому викликали швидку допомогу. Як виявилось, Богдан дуже сильно наковтався брудної води. Лікарі промили шлунок та сказали, що його життю нічого не загрожує”.

Слова юного рятівника про те, що в той день це був його обов`язок, і що на його місці так зробив би кожен, сьогодні — підтверджені на всі 100%.

Дізнавшись про мужні дії Ярослава Степаненка під час порятунку життя дитини, Управлінням було висунуло його кандидатуру на участь у Всеукраїнській акції “Герой-рятувальник року”.

СЮЖЕТ телеканалу UA:ЧЕРКАСИ "Герой-рятувальник року"

Як 14-річний Ярослав із міста Сміла врятував із глиняного котловану свого 9-річного товариша дивіться у сюжеті телеканалу UA:ЧЕРКАСИ

Posted by Управління Державної служби України з НС у Черкаській області on Thursday, 24 October 2019