Завтра Черкаська облрада обиратиме очільника

28 Жовтня 2019 18:00

Про проведення 29 жовтня позачергової сесії Черкаської обласної ради сьомого скликання повідомляють на сайті ради.

oblradack.gov.ua

Серед питань порядку денного – обрання голови облради. Із листопада 2018 року цей обов’язок виконує Валентин Тарасенко.

Обиратимуть також заступників голови Черкаської обласної ради.

Початок сесії – об 11 годині.

“У завтрашній події є слизькі моменти, – йдеться в матеріалі на сайті “Провінція”. –

По-перше, голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко хоч вже й пакує валізи, але залишається представником Президента в області. Мало того, що він не знав про завтрашню сесію і не брав участі в процесі кулуарного обговорення кандидатур. Про дату позачергової сесії Шевченко довідався в числі останніх.

По-друге, відкритого обговорення кандидатур голови та двох його заступників у фракціях, депутатських групах й комісіях не проводилося.

По-третє, судячи з прізвищ кандидатур, Черкаську облраду «підминають» під себе партія «Черкащани» та «Батьківщина». Адже, на голову облради висувається керівник фракції «Черкащан» Анатолій Підгорний. А його першим заступником планується призначити Михайла Мушиєка («Батьківщина»).

Таким чином, дует друзів-нерозлийвода Олександр Вельбівець-Костянтин Омаргалієв усунутий від керівних посад в облраді, що пару місяців тому важко було уявити.

Варто нагадати читачам, що фракція ВО «Черкащани», яка пропонує свою людину на голову обласного парламенту, має кількох бенефіціарів. Частина депутатів орієнтуються на екс-губернатора Юрія Ткаченка та його бізнес-партнера Андраніка Казаряна. Частина депутатів озирається на Юрія Косюка. Також певний вплив має екс-нардеп Петро Душейко. Як бачимо, ніякими «слугами народу» навіть не пахне”….