На Черкащині новий голова ОДА і очільник СБУ (офіційно)

4 Листопада 2019 15:00

Сьогодні, 4 листопада, на Черкащині було офіційно представлено нового голову обласної державної адміністрації. Бізнесмена Ігора Шевченка, призначеного на посаду 31 липня, змінив представник СБУ Роман Боднар. Це зафіксовано в сьогоднішніх указах Президента  №№797, 798.

Представити очільника області приїхав заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов. фото 18000.

“Призначити Боднара Романа Миколайовича головою Черкаської обласної державної адміністрації”, – йдеться в одному з указів.

Попереднім указом Президент України звільнив Ігоря Шевченка з посади голови Черкаської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Ігор Шевченко встановив рекорд найкоротшого перебування на посаді голови Черкаської ОДА – трохи більше 100 днів.

На офіційному представленні Роман Боднар прокоментував своє призначення, як аванс довіри від Президента. За його словами, є три умови успіху його роботи: формування команди однодумців, консолідація громади, підтримка Президента, Уряду та Верховної Ради.

“Забезпечення транспортом освіти та медицини, покращення дорожнього покриття, вирішення екологічних питань, ремонт драматичного театру. Питання зі Смілою. І, звичайно, проблема корупції. Я утримаюся від гучних промов зараз. Свого часу я займався цією тематикою. Скоро ви все побачите, – процитувало слова нового очільника Черкащини видання “18000”.

Що відомо про Романа Боднара? До призначення працював у СБУ в Донецькій та Луганській областях. Торік на цій посаді зробив понад 430 тисяч. Має 120 тисяч готівки. Співвласник квартири у Чернівцях. Проте фактично проживав у Маріуполі.

Ще одне сьогоднішнє звільнення-призначення стосується нового начальника Управління СБУ України в Черкаській області. Указом Президента №801 призначено на цю посаду Юрія Погасія. Попереднім – звільнено Сергія Ходунова.