У ЦВК нарешті назвали переможця-мажоритарника у 198 окрузі на Черкащині

5 Листопада 2019 18:42

Центральна виборча комісія встановила підсумки голосування і результати виборів у виборчому округу № 198 на позачергових виборах до Верховної Ради України, які відбулися 21 липня 2019 року.

Зокрема, як повідомляють у ЦВК, сьогодні відбулось чергове засідання ЦВК.

“Відповідно до Закону України “Про вибори народних депутатів України” на підставі протоколу Центральної виборчої комісії про підсумки голосування в цьому окрузі Комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО № 198, визнавши обраним народним депутатом України в цьому окрузі Рудика Сергія Ярославовича, 1970 року народження, освіта вища, народного депутата України, проживає в місті Корсунь-Шевченківський Корсунь-Шевченківського району Черкаської області, безпартійного, самовисування”, – йдеться в повідомленні ЦВК.

Нагадаємо, що, згідно з рішенням Центрвиборчкому, за підсумками голосування 21 липня перемогу на вказаній дільниці здобув Сергій Рудик (він обійшов висуванку партії “Слуга народу” Наталю Дьяченко на трохи більше тисячу голосів виборців), проте рішенням суду від 28 серпня вона була скасована.

Перерахувати голоси зажадали відразу кілька його опонентів, які наполягають на тому, що окружна виборча комісія під час виборів допустила ряд порушень.