Черкаська філармонія “зазвучала” (відео)

11 Листопада 2019 17:21

Лунають пісні та анонси. Черкаська обласна філармонія до ювілейного концертного сезону зазвучала музикою, а з динаміків на фасаді будівлі можна почути повідомлення про прийдешні культурні події.

Симфонічну, народну музику й співи черкаських виконавців відтепер можуть почути люди, минаючи обласну філармонію. Крім того, тут озвучують і анонси прийдешніх концертів та вистав.

Черкащанка Тетяна Трофімова декілька разів на місяць відвідує філармонію. Цього вівторка разом із онукою ходила на симфонічний концерт. Ідея з музикою та анонсами каже, дуже подобається.
«Настрій підіймає, створює якусь атмосферу зовсім іншу, не буденну, здається, не вихідний день, а музика сприяє цьому такому піднесенню. Тільки просто стояти слухати, якби вони лавочки тут гарні поставили, то можна було б, навіть, інколи, присісти тут і послухати».

Валентина Мовчан прийшла у філармонію, аби дізнатися, коли буде виступ академічного ансамблю танцю. Розповідає, здивувалася, що тепер анонси можна й почути.
«Дуже добре, що анонси виражають. І я от прохожу, або спеціально заходжу подивитися, що тут відбувається, які там концерти, то мені дуже подобається, що анонси є. І я для себе щось підбираю, для онука».

Михайло Бондар каже: раніше проходив повз філармонію й іноді не звертав увагу на будівлю. Тепер, додає, – старатиметься частіше ходити цією вулицею.
«Душа радується, просто, що музика наділяє людей багатими можливостями й відкриває душу людині. Іноді, може йти людина сумна, а музика може підняти настрій».

Музика та анонси лунають із трьох колонок, які розміщені на фасаді будівлі. Записи транслюють за допомогою підсилювача.
Таке нововведення для закладу запропонував директор філармонії – Юрій Федоряка.
«Якось одного недільного дня, я прогулювався містом із сім’єю, дружиною. І ми якось йшли і біля однієї будівлі почули в запису звучала легенька музика. Слово, щось говорили. І ми так йдучи сказали: така цікава ідея, хтось таке придумав. Дружина каже, от уявляєш, Юрію, аби люди проходили повз Філармонію і почули музику».

Директор на планірці запропонував утілити таку ідею своїм колегам і вони погодилися. Музика лунає із восьмої години ранку до дев’ятої вечора.