У Корсунь-Шевченківському лісгоспі вирощують солодкі лимони (фото)

13 Листопада 2019 11:30

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі вирощують лимони Мейєра, повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового й мисливського господарства.

Ось така цікава «родзинка» є у корсунь-шевченківських лісівників. Розпочали цю справу ще у 90-х роках за ініціативи тодішнього директора Миколи Снігура, висадивши 33 екземпляри лимонів Мейєра.

Наразі у теплиці Корсунського лісництва, яка має площу 500 метрів квадратних, зростає 120 дерев, що плодоносять. Щороку у цій теплиці збирають близько 300 кілограмів плодів. А ще лісівники живцюють та реалізують саджанці лимона у контейнерах усім охочим за ціною виробника.

Довідково: лимон Мейєра – це гібрид лимона та апельсина, який характеризується високими смаковими якостями з низьким вмістом кислоти і є значно солодшим за звичайний лимон. У висоту дерева можуть досягати до 2,5 метрів у теплицях, у контейнерах в кімнатних умовах – до 1,5 метрів, з можливістю формування крони шляхом підстригання. Серед найбільш важливих факторів, яких необхідно дотримуватися при вирощуванні лимона – забезпечення світлового режиму до 12 годин, стабільність вологості повітря, дотримання температурного режиму та підживлювання корисними речовинами.

З питань придбання саджанців лимонів звертайтеся до Корсунь-Шевченківського лісгоспу за тел.: (04735) 3-10-33.