Після трагедії на Чигиринщині, де загинуло двоє дітей, порушено кримінальне провадження

19 Листопада 2019 14:30

Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та злісне невиконання обов’язків по догляду за дітьми. Кримінальне провадження за цими статтями порушила прокуратура після трагічного випадку у Медведівці на Чигиринщині, не 18 листопада на пожежі загинуло двоє малих дітей.  Молодшого хлопчика, якому нема ще й року, вдалося врятувати – дитина нині в реанімації в Черкаській обласній лікарні.

Дітей виховувала мати-одиначка, передає “Суспільне”. Біда сталася, коли вона пішла до сусідки. В будинку загорілося, за попереднім висновком рятувальників, через несправний електрообігрівач.

“Усі обставини будуть з’ясовуватися у рамках даного кримінального провадження, у тому числі – де була мати під час події, що вона робила, чим вона займалася. Чіткої відповіді поки що нема. Ця справа передбачає ряд слідчих дій, обов’язково проведення експертних досліджень і, в тому числі, треба витребувати інформацію про цю сім’ю”, – зазначив керівник Смілянської місцевої прокуратури Дмитро Пидорич.