У Кам’янці відкрили унікальний дитячий музичний парк

19 Листопада 2019 13:00

Дитячий музичний парк ChildrenMusicPark відкрили 17 листопада у Кам’янці. Проект реалізували в рамках перемоги у Всеукраїнському конкурсі “Малі міста – великі враження”. Переможець цього конкурсу мав отримати грант в сумі 700 тисяч гривень та 300 тисяч співфінансування з місцевого бюджету. Основною ідеєю проекту є підтримка культурного надбання та традицій міста, які тісно пов’язані з культурним спадком всесвітньо відомого композитора П. І. Чайковського, повідомляють у Кам’янській міській раді.

facebook.com/kammiskrada

На території скверу облаштовано паркову зону та інсталяції, що відтворюють всі 26 п’єс “Дитячого альбому” П.І.Чайковського, який був написаний в Кам’янці та присвячений племінникам композитора. 

У конкурсі “Малі міста – великі враження”  від Кам’янки було подано два проекти, які отримали перемогу у цьому конкурсі. Другий проект має назву “Кам’янська земля – край славетних героїв”, що поєднує в собі славетну історію краю та знаходиться на фінальній стадії реалізації.

Кам’янська міська рада висловлює подяку всім, хто долучився до відкриття “ChildrenMusicPark”, а саме: Міністерство культури України, Кабінет міністрів України, Асоціація міст України, Кам’янський державний історико культурний заповідник, Кам’янську дитячу музичну школу ім. П. І. Чайковського, відділ ОКМС, вихованців ХЕНТУМу (будинок творчості), студію танцю «Еліт Данс». Також, висловлюємо подяку за костюми та реквізит – Черкаському драматичному театру ім. Шевченка та Смілянському технікуму харчових технологій.