Черкащанам пропонують безкоштовно пройти тест на ВІЛ/СНІД

25 Листопада 2019 20:00

26 та 28 листопада кожен черкащанин може долучитися до проведення акції «Європейський тиждень тестування на ВІЛ», повідомляють в управлінні охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Акція «Європейський тиждень тестування на ВІЛ» проходитиме:
– 26 листопада з 10:00 до 15:00 в медичному кабінеті Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Черкаське вище професійне училище легкої промисловості»;
28 листопада з 09:30 – протягом дня в першому корпусі (ауд. 104) Черкаського державного технологічного університету.

Перед тестуванням відвідувачі заходу матимуть можливість отримати інформацію про ВІЛ-інфекцію та шляхи її передачі; оцінити з фахівцем свій ризик інфікування ВІЛ та розглянути можливість його зниження; отримати інформацію про заклади, де можна отримати іншу допомогу.

Тестування на ВІЛ безкоштовне та конфіденційне. У разі використання швидких тестів, аналіз на ВІЛ буде готовий за 15 хвилин: підготовка та забір крові з пальця (до 5 хв.); очікування результату (10 хв.).

Тестування на ВІЛ є доступним для всіх жителів. Охочі можуть пройти безкоштовне тестування в будь-якому лікувально-профілактичному закладі області.

Організатори заходу: Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації; Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Черкаське вище професійне училище легкої промисловості»; Черкаський державний технологічний університет; КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради».