За вихідні в Черкасах поліція виявила 16 п’яних за кермом

2 Грудня 2019 13:00

Шістнадцять водіїв,  які керували транспортними засобами у стані сп’яніння, виявили вихідними у Черкасах патрульні. На всіх складено протоколи. Долю водіїв, які дозволили собі керувати авто напідпитку, надалі розгляне суд.

Так, близько 23-ї години, 29 листопада, на вулиці Руставі небайдужі черкащани повідомили про кермувальника, який неадекватно поводився на дорозі: порушував правила дорожнього руху та ледь не скоїв наїзд на пішоходів.

Водій припаркувався поруч магазину, та щойно почав виїжджати з парковки, як його заблокував екіпаж.
Під час розмови з чоловіком, від нього надто разило алкоголем.
Про те, що він нетверезий свідчили й інші ознаки алкогольного сп`яніння: нечітка мова, хитка хода, виражене почервоніння обличчя та тремтіння рук, а також запах з порожнини рота і поведінка, яка не відповідала обстановці.
Втім, проходити огляд у лікаря нарколога чи за допомогою приладу “Драгер”, водій відмовився у присутності двох свідків.

Окрім того, з`ясувалося, що порушник у суді вже був притягнений до відповідальності за ч. 2 ст. 130 КУпАП і позбавлений права керування терміном на три роки.
На місці патрульні поліцейські склали протокол вже за ч. 3 ст. 130, що передбачає покарання у вигляді штрафу – 40800 грн. та забороною сідати за кермо терміном на 10 років. У додаток порушник отримав ще й постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП.

Учора відзначився ще один любитель “кататися” напідпитку.
Його, інші учасники дорожнього руху, помітили на черкаській дамбі.
Водій порушував ПДР, скоїв ДТП і втік з місця події.
Свідки наздогнали й заблокували втікача до приїзду патрульних.
Після приїзду поліціянти склали на кермувальника протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.