“Мудрий тесля” із Черкас Віталій Андрієць став переможцем волонтерської премії (відео)

4 Грудня 2019 18:50

Черкащанин Віталій Андрієць став переможцем волонтерської премії “Євромайдан SOS 2019”. Чоловік три роки тому заснував майстерню “Мудрого теслі”, де безкоштовно навчає хлопців теслярства. Ця нагорода започаткована у 2014 році. За словами координаторки волонтерської премії Дар’ї Бичкової, мета заходу – відзначити людей, які займаються постійною волонтерською дільністю, не отримують за це грошей і не належать до жодної політичної партії.

facebook.com/EvromaidanSOS

Черкащанин Віталій Андрієць проводить заняття із теслярства для дітей віком від семи до 10 років. Чоловік розповідає, що нині разом із помічниками опікується п’ятьма групами, де загалом 40 дітей. Додає, що завдяки позитивним відгукам, батьки постійно приводять до нього своїх дітей:

“Мені здається, саме батьки відчувають десь залежність від гаджетів і спочатку бачать відгуки про те, що тут є такий простір, де можна хоча б на дві години відійти від цього. Можливо через те, що хочуть, щоб з’явився якийсь чоловік в житті хлопця, який зможе передавати свій досвід праці з руками або життєвий досвід”.

Віталій розповідає, що заявку на участь у премії подала незнайома йому дівчина, яка побачила його роботу. Запрошення на вручення нагороди чоловіку прийшло на електронну адресу.

Координаторка волонтерської премії “Євромайдан SOS 2019” Дар’я Бичкова розповіла, що сама номінувала Віталія на премію:

“Ми дійсно з ним не знайомі, я просто випадково побачила у Фейсбуці, прочитала, думаю: стоп! Це ж абсолютно підходить під наші всі вимоги, критерії. Оскільки номінувати може будь-хто, то я так само маю право номінувати, оскільки я не впливаю на розгляд журі жодним чином. Ця ініціатива на волонтерських засадах вирішила зробити на базі центру громадянського свобод, волонтерську премію, недержавну, негрошову, для того, щоб зробити таке раз на рік свято і подяки волонтерам. З кожним роком все більше і більше розширюється і номінантів стає”

Віталій Андрієць додає: “Я думаю, що я і моя команда робимо дійсно важливу справу і люди її оцінюють. І бачать і це говорить мені, що це дійсно важливо і треба бути в цьому дійсно посвяченому, тобто не зупинятися”.