У Черкасах вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (фото)

13 Грудня 2019 14:03

Сьогодні, 13 грудня, в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком. Цей день пам’яті давно став нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції.

 

Традиційно заходи розпочалися біля Монументу Героям Чорнобиля, на якому викарбувані прізвища 357 випускників нашого навчального закладу, які брали участь в ліквідації аварії та її наслідків. Серед них Герої Чорнобиля – лейтенанти Володимир Правик та Віктор Кібенок, героїзм яких врятував мільйони життів.
На заході були присутні ветерани-чорнобильці: Анатолій Панченко, Микола Шкарабура, Сергій Щепак, Дмитро Щіпець, Олександр Пеньковський, Віктор Фонрабе.

“Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за своїми масштабами. Ми не повинні забувати про мужність та героїзм ліквідаторів аварії на ЧАЕС та її наслідків. Їхній подвиг назавжди слугуватиме прикладом для кожного з нас, буде взірцем самовідданого виконання службового обов’язку”, – звернувся до присутніх в. о. начальника інституту Олександр Тищенко.


Наприкінці урочистостей поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Продовжилися заходи у Соборному парку Черкас, де представники ЧІПБ разом з керівництвом області та міста поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії.