Смілянських школярів годували фальсифікованим маслом

17 Грудня 2019 17:13

На столи деяких шкіл Смілянщини потрапило фальсифіковане масло.   Про це повідомили у Смілянському міськрайонному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. Зразки продукту, як зазначено на упаковці, «Масла солодковершкового «Селянське» 72,5%  жиру  відібрано під час планових перевірок.

Згідно з  експертним висновком Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби  в Полтавській області, де проводили експертизу,  масло за жирнокислотним складом не відповідає нормам (ISO 17678:2010), що є порушeнням ст. 32, 37 Закону України «Про основнi принципи та вимоги до бeзпeчностi та якостi харчових продуктiв».

Службовим розслідуванням встановлено, що постачальник у навчальні заклади Сміли реалізовував фальсифікований продукт, придбаний на одному  із гуртових ринків у Черкасах. Згідно із маркуванням на упаковці продукт виготовив ФОП Мелешков В.В. з міста Дунаївка Хмельницьої області. Втім за інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області такого підприємця у реєстрі немає.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області готують матеріали, аби передати їх на розслідування правоохоронним органам.