Мінімум 2021 року: коли Черкаський театр відкриють після ремонту?

19 Грудня 2019 12:36

Черкаський драматичний театр майже добудували. Відремонтували все, крім сцени. Але на її реконструкцію треба щонайменше 150 мільйонів гривень, яких поки що немає. Як виглядає драмтеатр зараз та скільки часу його ще будуватимуть, дізналося «Громадське: Черкаси».

Пожежа в Черкаському драмтеатрі сталася першого липня 2015 року. Тоді повністю згоріла глядацька зала на 600 місць, перекриття між поверхами, обвалився дах театру. Вогонь зруйнував 500 квадратних метрів площі приміщення.

Після пожежі драмтеатр закрили на реконструкцію. Ремонтують його вже чотири роки. Відремонтували фасад будівлі. До кінця 2019 року мають завершити ремонт в середині. Залишилося постелити килимове покриття, встановити крісла у глядацькому залі.

У театрі встановили нову систему опалення, вентиляції, кондиціювання, пожежогасіння. Щоб більше не допустити пожежі, встановили дренчерну систему. Це мережа трубопроводів по всій залі. Якщо виникне пожежа, у ці труби автоматично надходить вода.

У приміщенні завершили декоративну штукатурку стін, оздобили кулуари, фойє, постелили паркет та поклали плитку.

На це пішло 120 мільйонів гривень. Всі роботи виконує один підрядник – ТОВ «ПМ-Арсенал».

Залишилося відремонтувати сцену. Треба встановити спеціальну підлогу ігрового майданчика сцени, механізми підйому, освітлення та звук. Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар сказав «Громадському: Черкаси», що на ремонт сцени треба окреме фінансування. Всі гроші, які виділили, – вже використали.

«Сцена – окремий проект, на який треба окреме фінансування. Йде мова про орієнтовно 150-170 мільйонів. Якщо Державний фонд регіонального розвитку обере наш проект з реконструкції сцени, тоді ми добудуємо драмтеатр», – говорить Роман Боднар.

Голова ОДА каже, що сцену відремонтувати вдасться за рік. Тому відкриття черкаському театру світить мінімум 2021 року.