Екологи розповіли про наслідки розлиття палива з цистерни на Золотоніщині

23 Грудня 2019 13:35

У неділю 22 грудня в Золотоніському районі біля села Бакаївка перевернулась вантажівка з автоцистерною палива. Як повідомляють у Державній екологічній інспекції Центрального округу, загрози попадання нафтопродуктів в річку Золотоношка немає.

facebook.com/Олександр Позняков

За словами  начальник управління екологічного контролю Держекоінспекції Центрального округу Олександра Познякова, вантажівка перевозила у цистерні коксохімічну смолу. Коли автомобіль з’їхав в кювет та перевернувся, через пошкодження запірної арматури цистерни стався вилив 4 м. куб коксохімічної смоли. На місце події залучалися рятувальники Золотоніської пожежно-рятувальної частини, які провели роботи по запобіганню виникнення пожежі.

Під час пригоди 56-річний водій автомобіля серйозних травм не отримав. Наразі представниками власника підприємства проводяться роботи по перекачуванню залишків смоли в іншу ємність, повідомляє ДСНС України в Черкаській області.

“Загрози для людей та навколишнього середовища коксохімічна смола не несе, – зазначив Олександр Позняков. – Відстань від місця аварії вантажівки до річки Золотоношка – близько 550 метрів. Загрози попадання нафтопродуктів в річку нині немає”.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Центрального округу в присутності працівників поліції та ДСНС відібрали проби грунту із забрудненої земельної ділянки розміром 10х70 метрів для визначення концентрації забруднюючих речовин, склали акт відбору проб.

Державна екологічна інспекція Центрального округу продовжує контроль ситуації.