16 ОТГ Черкащини потребують переформатування

24 Грудня 2019 20:05

Згідно рекомендацій та листа з Мінрегіону шістнадцять діючих ОТГ Черкащини потребують переформатування, тому що не відповідають критерію рекомендацій, зокрема щодо наявності достатньої кількості дітей шкільного віку, повідомляє пресслужба Черкаської облдержадміністрації.

В ОДА нещодавно  відбулось засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Черкаської області.

Зокрема там йшлося про те, що переформатування потребують такі ОТГ Черкащини: Лип’янська, Баландинська, Михайлівська (Драбівського району), Водяницька, Лебедівська, Литвинецька, Моринська, Таганчанська, Карашинська, Селищенська, Великохутірська, Бобрицька, Плешканівська, Зорівська, Баштечківська, Медведівська.

Тож за дорученням  Прем’єр-міністра України, обговорювали проект змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області, який покриває 100% території області спроможними громадами.

Головна мета розробки проекту – створення спроможних територіальних громад з врахуванням методики та рекомендацій Мінрегіону.