Сніговий дефіцит: стала відома погода на новорічні вихідні

26 Грудня 2019 14:20

Як прогнозують у Черкаському обласному гідрометеоцентрі, у цьому році на сніг у Новорічну ніч все ж можна розраховувати, але сніговика зліпити навряд чи вдасться.

Наразі після тривалого аномального тепла з дощами девізом погоди стають мороз і сніг. Обширна циклонічна система, яка простягнулася від Білого до Середземного моря і подарувала кожній державі свій невеличкий циклон, відступає на схід.

Уже завтра Черкащина опиниться в її прохолодній тиловій частині. Посилені північно-західні вітри поступово знизять температуру до 1-3º тепла, а, починаючи із неділі 29 грудня – до 2-7º морозу. Окремі дощі поєднаються з мокрим снігом та снігом. Найхолоднішим очікується наступний понеділок 30 грудня.

А от напередодні Нового року, 31 грудня, знову намітиться тенденція до невеликого потепління.

Черговий північно-атлантичний циклон знову підвищить температуру до 1-3º тепла на фоні невеликих опадів.

Але черкасцям не слід надто засмучуватися, бо зараз сніг у дефіциті по всьому Європейському континенту. До того ж, такий сніг не додаватиме клопоту комунальним та іншим службам.

Цікаво, що найтепліша Новорічна ніч за весь період спостережень із температурою повітря +2° була у 1982 р., а найхолодніша – 28º морозу у 1970 р. А в більшості років у цю ніч переважали слабкі, до 5º морози. В останні 30 років у зв’язку переважанням більш теплих зим, морози вже не перевищували 3º, а висота снігу збільшилася на 2-3 см.