В Умані розповіли про підозру на коронавірус у студента з Китаю (відео)

30 Січня 2020 16:29

Про ситуацію із підозрою на інфікування коронавірусною інфекцію студента уманського вишу розповіла начальник Уманського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова.

За повідомленням адміністрації Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини та КНП «Уманська міська лікарня» 26 січня  в Умань прибув студент, громадянин України, який навчався в Китаї в м. Тзень-цзи, з якого вибув 24 січня і 25 січня о 20.00 год. прилетів з міста Пекін до Києва.

29 січня зі скаргами на слабкість, озноб, підвищення температури до 37.2-37.4°С, які з’явились ввечері 28 січня, молодий чоловік звернувся до сімейного лікаря КНП «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Хворому встановлений діагноз ГРВІ, проведено тестові дослідження на грип А та В, результати негативні.

Враховуючи факт прибуття з Китаю, хворого госпіталізували до інфекційного відділення КНП «Уманська міська лікарня» для спостереження, лікування та дообстеження.

Стан хворого середньої важкості. На ранок температура у хворого нормальна. Проведений повторний тест-контроль, результати негативні. Відібраний матеріал для лабораторних досліджень в обласному центрі.

Про ситуацію із підозрою на інфікування коронавірусною інфекцію студента уманського вишу, та епідемічну ситуацію в Умані розповіла начальник Уманського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова.

Posted by Виконком Уманської Міської Ради on Thursday, 30 January 2020

Джерело: Umannews.city