Складні погодні умови прогнозують на Черкащині із 4 лютого

3 Лютого 2020 14:45

Нинішнього тижня на черкащан чекає відчутне ускладнення погодних умов. Як проогнозують в обласному центрі з гідрометеорології, на фоні різкого зниження температури повітряочікуються інтенсивні опади у змішаній фазі (дощ, мокрий сніг, сніг) та поривчастий вітер.

За прогнозом, вже з 4 лютого на західну частину Чорного моря вийде південний циклон, який відзначиться на Черкащині дощами та підсиленням південного вітру. Температурний фон поки що залишиться в межах 2-4º тепла.

Найбільш небезпечним днем у погодному відношенні виявиться середа 5 лютого. Південний циклон під час свого руху з Одеси на Дніпро зумовить на Черкащині значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які в другій половині дня, зі зниженням температури до 2-4º морозу, перейдуть у сніг. Все це супроводжуватиме сильний вітер 15-20м\с, можливі хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, ожеледиця на дорогах.

6-7 лютого в тиловій частині циклону опади послабляться, вітер залишатиметься посилений, але змінить напрямок на північний, що посилить надходження холоду. Субота 8 лютого очікується найбільш холодним днем. Температура вночі 7-9º морозу, а вдень 3-5º морозу.

🖌Зміна характеру погоди на зимовий ускладнить роботу всіх видів транспорту, значно погіршить стан доріг! Також треба бути готовими до погіршення погодних умов комунальним службам, енергетикам та будівельникам!
🖌Черкащанам синоптики радимо подбати про більш теплий одяг та бути обережними поблизу споруд, які можуть бути пошкодженні поривчастим вітром!