У Золотоніському районі незаконно вирізали дубів на понад 1,2 млн. грн.

12 Лютого 2020 19:15

Лише за одну добу на Черкащині виявили два випадки незаконної вирізки дерев на суму понад 1 млн. грн. Про це повідомив начальник управління екологічного контролю Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

Перший випадок виявили 10 лютого в межах Коробівської сільської ради Золотоніського району біля селища Снігурівка. Тут незаконно вирубали 172 дуби, чим завдали державі шкоду на загальну суму 1 млн. 241 тис. 192 грн.

Також цього ж дня державними інспекторами встановлено незаконну вирізку 14 сосон в лісовому насадженні, що розташоване в адміністративних межах Домантівської сільської ради Золотоніського району. Обрахований розмір завданої довкіллю шкоди становить 93 тис. 921 грн.

“В обох випадках порушення вчинені невстановленими особами. За ознаками злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), матеріали за згаданими фактами направлено до правоохоронних органів з метою проведення розшукових дій та притягнення винних осіб до відповідальності”, – повідомив Олександр Позняков.