Черкащанина нагородили орденом до п’ятої річниці боїв під Дебальцевим

18 Лютого 2020 12:48

Сьогодні  Олександр Литвиненко, працівник Черкаського  КП “ЧЕЛУАШ”, був нагороджений орденом “Холодний Яр” I ступеня за допомогу десантникам вийти з оточення ворога в бою під Дебальцевим.

facebook.com/cheluash

Військову службу розпочав в 2015 році в добровольчому батальйоні 17-ої окремої танкової бригади.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають п’яту річницю боїв під Дебальцевим. Після тривалої оборони населеного пункту українські війська залишили місто. Це одна з ключових о битв між українською армією та російсько-терористичними військами. До цього часу сили АТО протягом дев’яти місяців забезпечували ізоляцію кризового району на сході України та не допускали його розширення на решту території держави. Безпосередньо в район Дебальцівського виступу у лютому 2015 року російсько-терористичні війська стягнули понад 19 тис. осіб, яким протистояли у секторі «С» 13 тис. українських військових, з яких безпосередньо в районі Дебальцевого – близько 4700 бійців.

За даними Генерального штабу ЗСУ під час бойових дій в районі Дебальцевого у період з 15 січня по 18 лютого загинуло 110 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 – взято в полон та 18 зникли безвісти.

За весь час оборони Дебальцівського виступу загинуло 136 та було поранено 331 військовослужбовців ЗСУ.