У Черкасах вшанували пам’ять захисників Дебальцевського плацдарму (відео)

18 Лютого 2020 12:00

У Черкасах вшанували  пам’ять захисників Дебальцевського плацдарму. Заходи пройшли біля пам’ятника «Борцям за волю України» та у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Тут представники міської та обласної влади, військові, їхні рідні й небайдужа громадськість поклали квіти на знак пошани до учасників Дебальцевської операції.

Рідних загиблих бійців із Черкас Віталія Вергая та Ігоря Бойка заступник мера Ігор Волошин відзначив цінними подарунками міського голови.

Олена Ложешнікова, фото Черкаської міської ради

За значний вклад у збереження пам’яті про захисників східних кордонів подякою міського голови нагородили актив черкаської філії Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців – учасників АТО». Її передали керівнику Олені Ложешніковій, яка втратила в цій війні чоловіка.

У Черкасах вшановують пам’ять захисників Дебальцевського плацдарму. Заходи відбуваються біля пам’ятника «Борцям за волю України» та у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Нагадаємо, 18 лютого 2015-го після тривалої оборони Дебальцевського плацдарму українські військові залишили місце боїв із проросійськими бойовиками. За даними Міноборони, у період з 15 січня до 18 лютого 2015 року у боях у районі Дебальцевого загинули 110 бійців, 270 отримали поранення, 18 зникли безвісти, семеро потрапили у полон.

Posted by UA: Черкаси on Monday, 17 February 2020

відео Суспільне: Черкаси

Нагадаємо, 18 лютого 2015-го після тривалої оборони Дебальцевського плацдарму українські військові залишили місце боїв із проросійськими бойовиками. За даними Міноборони, у період з 15 січня до 18 лютого 2015 року у боях у районі Дебальцевого загинули 110 бійців, 270 отримали поранення, 18 зникли безвісти, семеро потрапили у полон.

Загиблі під Дебальцево черкащани:
Анатолій Поліщук (Уманщина);
Сергій Гаврилюк (Уманщина);
Анатолій Синчак (Городищенський район);
Олег Коваль (Лисянка).