У Холодному Яру розквітли унікальні первоцвіти (відео)

23 Лютого 2020 14:06

Підсніжники квітують в урочищі Холодний Яр на Черкащині. Ця червонокнижна рослина росте на площі у понад 60 гектарів. Щороку, аби не допустити знищення рослини, студенти та лісівники влаштовують акцію “Первоцвіт”.

Підсніжники квітують в урочищі Холодний Яр на Черкащині.

Підсніжники квітують в урочищі Холодний Яр на Черкащині. Ця червонокнижна рослина росте на площі у понад 60 гектарів. Щороку, аби не допустити знищення рослини, студенти та лісівники влаштовують акцію "Первоцвіт". Як вона стартувала цьогоріч – Юлія Норовкова розкаже.

Posted by UA: Черкаси on Saturday, 22 February 2020

Студенти охороняють місцину як волонтери вже 19 років поспіль. Цілодобово стережуть красу від початку і до кінця цвітіння. Встановили таблички, галявини огородили.

uk.wikipedia.org

Зазвичай підсніжники починають квітувати, щойно сходить сніг. Безсніжна і тепла цьогорічна зима ввела в оману первоцвіт. Пагони з’явилися ще в січні, а в лютому подарували справжню квітучу весну.

За словами завідувача філії “Холодний Яр” НІКЗ “Чигирин” Богдана Легоняка, з кожним роком популяція підсніжника складчастого в краї поширюється. “Ми бачимо, що деякі ділянки поширюються, а деякі – зрослися між собою, досягаючи 12-15 га. Бачимо, що збільшується щільність рослин, – розповів Богдан Легоняк. – Це говорить про те, що роки охорони і патрулювання не минули даремно”.