Циклон “Yulia” атакував Черкащину

24 Лютого 2020 13:28

Сьогодні Черкащина перебуває під владою циклону “Yulia”. За прогнозом, випогодиться вже завтра.

Відучора до західних кордонів України наблизився надзвичайно глибокий циклон, із тиском у центрі 730 мм.рт.ст. Впродовж минулої ночі він рухався у напрямку Житомир-Київ-Черкаси зі швидкістю 50 км/год. Теплий фронт у передній частині циклону зумовив дощі кількістю 4-7 мм.

Як повідомляють в обласному гідрометеоцентрі, посилення вітру на Черкащині розпочалося годину назад, через вплив тилової частини вищезгаданого циклону. Метеостанції області вже зафіксували пори вітру 15-20 м/с.

З відходженням центру циклону на схід України синоптики передбачають ще сильніші пориви вітру до 25-28 м/с

Така небезпечна ситуація збережеться до вечора. При цьому можливі заряди мокрого снігу, які разом зі зниженням температури ближче до ночі можуть призвести до утворення ожеледиці на окремих ділянках доріг.

Низький атмосферний тиск найближчим часом активно зростатиме, що негативно позначиться на самопочутті метеозалежних людей.

На покращення погоди, припинення опадів та “вгамування” вітру синоптики рзраховують найближчої ночі. Завдяки проясненням на небі, у вівторок-середу 25-26 лютого прогнозуємо достатньо теплі дні, до 10-12º тепла.

Новий вплив північного циклону очікується 28-29 лютого, який знову відзначиться дощами, вітром та зниженням температури до 3-5º тепла вдень та 1-3º морозу вночі.