Черкащан запрошують долучитися до планування простору Театральної площі

25 Лютого 2020 23:08

Комфортний громадський простір мають на меті створити на Театральній площі Черкас. Попрацювати над проектом кличуть усіх охочих, аби виписати оптимальний варіант реконструкції та упорядкування цього місця.

Напрацювати проект реконструкції у співпраці запропонували в ГО «Молодь Черкащини», «Промолодь» та «Платформі Громадських Діалогів». Підтримали таку ініціативу й представники влади Черкас та області. Втім кличуть до роботи над проектом реконструкції й містян, бізнес, активістів, аби якомога повно врахувати всі позиції при створенні технічного бачення реконструкції площі.

– У цьому питанні перетнулися інтереси міста, області, громадських активістів та черкасців, – відзначає керівниця ГО «Молода Черкащина» Вікторія Феофілова. – Ми завжди просуваємо публічні консультації й ідею того, щоб публічний простір в місті планувався за участі експертів та самих містян. Наша ініціатива – це спроба показати, який підхід має бути до планування громадського місця…. Наша задача – провести дослідження і на його основі розробити технічне завдання того, якою містяни хочуть бачити площу. Цей документ ми передамо ОДА і тут його вже враховуватимуть при підготовці проектної документації реконструкції. Тобто жителі міста самі зможуть вплинути на те, як зміниться площа.

Насамперед, за її словами, активісти разом з волонтерами, візьмуться за дослідження площі перед театром, а також за опитування містян. Воно проходитиме в офлайн та онлайн форматі. Долучитися до онлайн-опитування ви можете, відсканувавши цей QR-код.

Опитування за посиланням: http://bit.ly/2VnHlm6

Потому отриману інформацію опрацюють та узагальнять, визначать слабкі та сильні місця цього простору, пропрацюють концепцію її перебудови. Візію формування технічного завдання також представлять публічно, аби громадськість міста була максимально залучена до процесу творення власного урбаністичного простору.

– Такі важливі об’єкти, як реконструкція театральної площі, не може проходити без участі громадськості, – зазначив заступник голови ОДА Дмитро Ляшов. – Долучається до цього процесу й місто. І фінансово зокрема. На останній сесії депутати міськради спрямували на реконструкцію площі 8 млн грн. Ми хочемо разом спрацювати над цим проектом ефективніше, якісніше. Для цього потребуємо відгуку від містян. Зараз є гарна можливість від коментарів у соціальних мережах перейти до реальної дій, долучитися до реальної роботи та реально змінити Черкаси на краще.