Водія таксі, з вини якого загинув 4-річний хлопчик, можуть посадити на 8 років

27 Лютого 2020 12:56

До суду скеровано обвинувальний акт щодо водія таксі, який підозрюється у вчиненні ДТП, в котрій загинув 4-річний хлопчик. Водієві загрожує покарання у вигляді позбавленням волі строком до восьми років, повідомляють у Головному управлінні Національної поліції в області.

Нагадаємо, ДТП сталася 9 січня на перехресті вулиць Різдвяна-Амброса. Водій таксі здійснив наїзд на пішоходів – дідуся з двома хлопчиками-двійнятами.

Внаслідок аварії  всі троє пішоходів отримали тілесні ушкодження. Один із постраждалих хлопчиків, Єгор Джура, опинився в реанімації в тяжкому стані з багатьма травмами, був у комі та за два тижні помер.

Водієві було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Наразі процесуальним керівником відносно водія погоджено обвинувальний акт та скеровано до суду для розгляду по суті.

За вказане правопорушення водієві загрожує покарання у вигляді позбавленням волі строком до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до 3 років або без такого.