Тварини житимуть у природі: як зміниться зоопарк у Черкасах?

2 Березня 2020 17:12

Уже в травні в Черкаському міському зоопарку починаються масштабні роботи з реконструкції старої частини і побудови нової за сучасним майстер-планом, розробленим харківською школою архітектури спільно з американськими, канадськими, німецькими та нідерландськими фахівцями. Про це повідомляють у міській раді.

Такого майстер плану розвитку не має жоден зоопарк України. Його автори заклали в основу абсолютно нову концепцію, яка дозволить утримувати тварин у природних умовах і дасть можливість відвідувачам спостерігати, як ці тварини живуть у дикій природі.

Насамперед буде розширено саму територію зоопарку і поділено на географічні зони: степ, лісостеп, болото, вода, пагорб. Реконструкцію старої частини, до якої належить «Земля ведмедів та вовків» та «Олені і зубри», планують закінчити до 2024 року. Побудова нової – розрахована на 25 років, оскільки матиме складну інженерну систему і багато унікальних експозицій.

chmr.gov.ua

chmr.gov.ua

Приміром, майстер-планом передбачено облаштування двох дитячих майданчиків за принципом «Я – пташка» і «Я – павук», розробленими викладачем університету в Буффало. 

Наміри у Черкаського зоопарку амбітні – увійти до WAZA – Світової Асоціації зоопарків та акваріумів, до якої сьогодні не входить жоден зоопарк України.