Черкаські депутати виділили 4,7 млн. грн. на оснащення інфекційної лікарні

16 Березня 2020 22:19

Упродовж 16 березня інфікованих коронавірусом на Черкащині не виявили. Сьогодні у Смілі та Черкасах були дві підозри на інфікування COVID-19, тести показали негативний результат. Про це в рамках щоденного інформування повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Що сьогодні зроблено для запобігання спалаху короновірусної інфекції в регіоні:

  • на засіданні обласної комісії техногенної безпеки та надвичайних ситуацій ухвалили:

– спрямувати 3 млн грн із резервного фонду обласного бюджету на придбання медикаментів та засобів індивідуального захисту;

– відповідальні підрозділи районів, ОТГ області, органи соціального захисту області, медики мають забезпечити соціальний супровід людей віком 65+ та одиноких літніх людей;

– установам, підприємства рекомендуємо запровадити дистанційні форми роботи та проводити температурний скринінг;

– зобов’язали місцеві органи виконавчої влади проводити активну просвітницьку роботу, особливо в тих місцях, де є проблеми із покриттям мережі Інтернет.

  • на позачерговому засіданні Черкаської міської ради депутати спрямували близько 4 мільйонів 700 тисяч гривень для оснащення інфекційної лікарні та ще 3 млн грн для доплат фахівцям, які працюватимуть із інфекційними хворими.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, кошти з резервного фонду перерозподілили для закупівлі в інфекційну лікарню апаратів штучного дихання, цифрового пересувного рентгенапарату, безконтактних термометрів, моніторів цілодобового нагляду та іншого необхідного обладнання.

Нині для фахівців інфекційної лікарні замовили 264 костюми біологічного захисту, ще 80 є в наявності.

Водночас, за інформацією головного медика Черкас, у місті наявні 64 наркозно-дихальних апарати та апарати штучної вентиляції легень. Переважну більшість із них купували в період із 2015 року.

– 75 тисяч гривень Черкаська міська рада передбачила для оснащення трьох дезінфекційних груп Черкаського міськрайонного відділу ДСНС.