Через скасування приміського транспорту Черкаський онкодиспансер лишився без персоналу

18 Березня 2020 15:20

Черкаський онкодиспансер просить організувати довезення медиків і навіть готовий платити волонтерам за бензин. В онкодиспансері уточнюють, що це міра тимчасова. Після завершення карантинного періоду та відновлення нормального транспортного сполучення допомога волонтерів буде не потрібна, повідомляє “Нова Доба”.

“Серед персоналу нашого диспансеру 183 особи проживають у приміських населених пунктах. Рішення про заборону транспортного сполучення між обласним центром та цими селами паралізує нашу роботу, – гвоорить головний лікар онкодиспансеру Віктор Парамонов. – Думаю, що владним структурам варто терміново внести зміни до цього розпорядження, і чітко відпрацювати механізми доставки медичних працівників до місця роботи та додому.
Хочу підкреслити. що аналогічна ситуація склалася у всіх медичних установах обласного центру.
Зараз ми власними силами організували доставку майже 50-ти осіб. Беруть на себе левову частку підвезення лікарі, медсестри. Допомогають волонтери. Ми декому даємо бензин, декому обіцяємо матеріальне заохочення. Але самостійно ми не в силах вирішити таку проблему”.

Населені пункти, з яких необхідно організувати довезення медперсоналу до онкодиспансеру:
Білозір’я
Благодатне
Байбузи
Дубіївка
Худяки
Сокирне.

Необхідно організувати доставку людей до закладу до 8.00 ранку та одразу відвезти додому тих, кто закінчив роботу.

Можливе відшкодування витрат на перевезення коштом медичного закладу (пальне та ін.).

“Просимо відгукнутися тих, хто може допомогти у цьому питанні – пишіть у приватні повідомлення Светлана Федорова (https://www.facebook.com/profile.php?id=100002776695763) та телефонуйте +380677954523 Максим Анатолійович”, – повідомляє керівник Дитячого благодійного фонду «Подаруй дитині світ» Світлана Федорова.