На Черкащині на коронавірус протестують хворих із пневмонією

25 Березня 2020 18:49

Сьогодні на Черкащні розпочинається цільове тестування коронавірусної інфекції методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

“Це найбільш точний нині метод визначення інфікованих осіб, – повідомив сьогодні на брифінгу голова Черкаської ОДА Роман Боднар. – Ми визначили дві категорії осіб, яких тестуватимемо за допомогою ПЛР-тестів, – ті, які приїхали з 1 березня по даний час із-за кордону (таких в області 1,5 тисячі осіб) та хворі на пневмонію. Через тиждень будемо чітко розуміти, яка в нас кількість хворих саме на пневмонію і яка – інфікованих коронавірусом. Ми маємо нині достатню кількість тестів і реактивів для ПЛР-тестування, зробили наступне замовлення і через 10 днів надійде ще порядка тисячі ПЛР-систем”.

За словами Романа Боднара, майже тисячу ПЛР-тестів для Черкащини закупив власник компанії “Нібулон” Олексій Вадатурський. Розподілятимуть тести через обласний штаб із протидії розповсюдженню коронавірусу.

Нагадаємо, вчора в область  надійшов перший вантаж масок, захисних костюмів, які розподілятимуть серед тих, хто зараз на “передовій” – медиків. А також більше 5 тисяч експрес-тестів із визначення коронавірусу.