253 снаряди Другої світової виявили на Драбівщині на фермерському полі (відео)

2 Квітня 2020 19:47

Черкаські піротехніки на полі у селі Богданівка Драбівського району виявили 253 снаряди часів Другої світової війни. Як повідомив начальник групи піротехнічних робіт Ігор Наумов, цьогоріч це найбільша кількість артснарядів, яку знаходили рятувальники на території області.

Боєприпаси знайшли на території фермерського господарства, яке належить черкащанину Сергію Тупіцькому. Виявив предмети тракторист, який працював на полі:

“Проводилось боронування, і тракторист замітив міну, зателефонували в сільську раду, визвали МНС, і таким чином зібрали такий урожай. Камні, метал тут постійно лізуть, а така знахідка перший раз”, – говорить Сергій Тупіцький.

Шість піротехніків обстежили ділянку та виявили снаряди за допомогою металошукачів. Знайдені боєприпаси складають у спеціально відведеному місці.

“На мою думку, ці боєприпаси були зосереджені в даному місці у зв’язку з можливим складом війни та залишились на місці під час наступу радянських військ. Обстежена площа складає 6 тисяч квадратних метрів”, – каже начальник групи піротехнічних робіт Ігор Наумов.