В Умані помер хасид – перевіряють, чи не від COVID-19

3 Квітня 2020 13:12

В Умані в лікарні помер учора уночі хасид. 46-річний прочанин – громадянин США, але прилетів в Україну з родиною із Великобританії. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

“За моєю інформацією, чоловік мав і хронічну хворобу, – сказав Роман Боднар. – Поки що у нас немає підтверджень, що пацієнт помер від коронавірусу. Вчора ввечері були відібрані зразки, проводиться тестування і до кінця дня ми знатимемо, від чого чоловік помер”.

За словами керівника області, близькі родичі померлого (шестеро дітей і дружина) ізольовані, у них відібрано зразки, які теж тестуються. Проведено дезінфекцію помешкання.

“Розглядаємо різні варіанти. Якщо підтвердиться, що причиною смерті стала пневмонія, викликана коронавірусною інфекцією, то будемо готові вживати жорсткіші карантинні заходи в Умані, особливо це стосується, де найбільше скупчення хасидів-прочан”.

Станом на 3 квітня на Черкащині лабораторно підтверджено 55 випадків інфікування коронавірусом. У Черкасах хворих 15 осіб, 28 – у Кам’янці, у Шполі – троє, Сміла, Городище, Канів – по одному випадку. За добу додалося двоє підтверджених випадків, обидва  – в Черкасах. З 55 пацієнтів 31 перебуває на амбулаторному лікуванні з легкою формою захворювання під наглядом лікарів, у решти – середній ступінь хвороби.