За добу на Черкащині сталося 13 пожеж

12 Квітня 2020 18:14

За добу на Черкащині рятувальні підрозділи ліквідували 13 пожеж, повідомляють в обласному управлінні ДСНС України.

Впродовж доби 11 квітня рятувальники отримали 5 повідомлень про загорання сухої трави. Крім цього, у трьох випадках загорання сухої рослинності призвели до загорань двох  житлових будинків та двох  надвірних споруд.

О 12:40 на відкритій території біля села Березівка Маньківського району суха трава горіла на площі 2 га. Аби ліквідувати пожежу, співробітникам 21-ї державної пожежно-рятувальної частини знадобилося 3 години. У селі Веселий Кут Тальнівського району місцеві рятувальники ліквідували пожежу, яка також встигла знищити суху траву та очерет на площі у 2 гектари.
У Христинівському районі поруч із селом Зоряне вогонь ще до прибуття вогнеборців із 15-ї державної пожежно-рятувальної частини, знищив суху траву на площі 1,5 га. В Умані о 19:00 вогонь охопив суху траву на площі 1 гектар. Пожежу ліквідував черговий караул 14-ї державної пожежно-рятувальної частини. Аналогічну за масштабами пожежу ліквідували вогнеборці 6-го державного пожежно-рятувального посту та добровольці місцевої пожежної команди села Мельники біля села Іркліїв Чорнобаївського району.
Ще 2 пожежі були ліквідовані на Канівщині. У селі Хмільна вогонь по сухій траві перекинувся на житловий будинок та знищив його покрівлю. У селі Синявка, пожежа сухої рослинності призвела до загорання ще й двох надвірних споруд. Для гасіння пожежі залучалися співробітники 10-ї державної пожежно-рятувальної частини, добровольці місцевих пожежних команд з населених пунктів Хмільна та Синявка, а також пожежна команда ПРАТ «Миронівська птахофабрика».

За аналогічних обставин сталася пожежа житлового будинку у селі Матусів Шполянського району. Вогонь спочатку знищив суху траву, а потім поширився на будівлю.