У Черкасах деякі відділення лікарень закривають на карантин через COVID-19

23 Квітня 2020 20:51

У неврологічному відділенні Третьої міської лікарні відбувся спалах захворювання на COVID-19. Про це пише «Вичерпно» з посиланням на заступника головного лікаря закладу Віталій Григор’єв.

«Плануємо тимчасово закрити це відділення для проведення дезінфекції, оскільки там відбувся спалах захворювання на коронавірус серед лікарів. Практично всіх хворих перевели в обласну лікарню, яка займається лікуванням коронавірусу», – повідомив Віталій Григор’єв.

Ідеться попередньо про 10 лікарів.

Усім пацієнтам неврологічного відділення, які контактували з хворими, зробили тести і зараз чекають на результати. У разі підтвердження захворювання усіх переведуть на лікування в обласну лікарню, а тих, в кого не буде виявлено інфекцію, відправлять додому на самоізоляцію. Відділення ж тимчасово закриють та проведуть дезінфекцію.

На карантині також опинився обласний кардіоцентр. Сюди з Третьої міської лікарні перевели пацієнта, який, як виявилося, мав коронавірус.

Як розповіла «Прочерку» начальник управління охорони здоров’я області Лариса Кошова, вже взяті мазки в усіх контактних осіб. Карантин в кардіоцентрі буде тривати декілька днів для безпеки пацієнтів і медичних працівників. Оскільки результати тестів робляться у Черкасах в лабораторному центрі, то очікується швидке з’ясування обставин.

Зазначимо, що станом на 23 квітня на Черкащині зафіксовано 14 нових випадків захворювання на COVID-19, нині в області 220 хворих.