З 1 травня на Тальнівщині запрацюють перукарні та відкриються промислові магазини

30 Квітня 2020 20:41

З 1 травня на Тальнівщині запрацюють перукарні, салони та відкриються промислові магазини. Тальнівський ринок відновить роботу з неділі, 3 травня. Таке рішення прийняв оперативний штаб з питань запобігання поширенню на території району коронавірусної інфекції COVID-19 Тальнівської РДА сьогодні, 30 квітня, інформують “Вісті Черкащини”.

ubr.ua

Проте робота їх буде можлива лише за умов дотримання карантинних норм, встановлених Міністерством охорони здоров’я України: працівники та продавці, відвідувачі ринків повинні бути в захисних масках та проходити температурний скринінг, при вході на територію ринку повинні стояти антисептики, контактні поверхні треба дезінфікувати кожні 3 години. Торгувати просто на тротуарах за межами ринку заборонено. Якщо порушення виявлять, ринок закриють і зможуть відновити його роботу не раніше, як за 7 днів. «Це контролюватиме поліція та Держпродспоживслужба», – сказав Олександр Цимбал, голова Тальнівської РДА.

Відповідальність за функціонування ринків у сільській місцевості та у Тальному штаб вирішив покласти відповідно на сільських та міського голів.

Нагадаємо, про рішення про послаблення карантину у роботі підприємців прийняв сьогодні і виконком у Черкасах.