У Черкаську “інфекційку” придбали нове обладнання

7 Травня 2020 09:00

фото з сайту ЧМР

Для потреб Черкаської міської інфекційної лікарні придбали нове медичне обладнання – сучасний рентген-апарат, дефібрилятор та апарат УЗД.

На це з резервного фонду міського бюджету витратили понад 3,7 мільйонів гривень, повідомляють у міській раді.

– Усе це обладнання необхідне для діагностичного та лікувального процесу, – прокоментував директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський. – На жаль, ускладнення з боку серцево-судинної системи дуже поширені серед людей із підтвердженою коронавірусною інфекцією, тож придбали дефібрилятор для надання екстреної допомоги при раптовій зупинці серця або ж фібриляції шлуночків. Міська влада докладає всіх можливих зусиль для того, аби наші заклади були укомплектовані новими видами медичного обладнання – більш ефективнішим, безпечнішим та надійнішим.

Наразі медики очікують на поставку апарату штучної вентиляції легень.

– Черкаська міська рада на одній із крайніх сесій перерозподілила майже 100 мільйонів гривень на заходи, спрямовані запобіганню поширення коронавірусу, – розповів заступник міського голови Ігор Волошин.

Додамо, що за даними міського інформаційно-аналітичного центру медичної статистики та здоров’я, за період із 11 березня в Черкасах виявили 93 людини із підтвердженим діагнозом Covid-19, із них – 47 одужали.

На наявність коронавірусної інфекції в місті обстежили близько 3 000 осіб.