Пом’якшення карантину: як це виглядає в Черкасах (відео)

11 Травня 2020 18:00

Непродовольчі магазини, салони краси, літні майданчики закладів харчування та інші об’єкти відкрили у Черкасах. Вони відновили свою діяльність у зв’язку із послабленням карантину від 11 травня.

Як ідеться в сюжеті “Суспільного: Черкаси”, один із торговельно-розважальних центрів Черкас людей пропускали після температурного скринінгу і у масках. На входах є дезінфектори для рук. У ТРЦ поновили роботу магазини взуття та одягу. Керівниця магазину Наталія Орловець кореспондентам Суспільного розповіла, що покупці з’явилися, щойно відкрився магазин. Зі слів підприємиці, вона чекала на відкриття, бо потрібні кошти для існування.

Черкащанка Тетяна Резніченко приходила до центру придбати одяг на весну. З її слів, те, що відкрилися магазини, дуже радує.

Запрацювали й салони краси. Майстриня манікюру Крістіна Васильєва пояснила, що вони і до карантину працювали у рукавичках, масках і з дезінфекторами.

У центрі не працюватимуть зони розваг та фудкорти. А ось на вулицях міста відновили роботу літні майданчики закладів харчування. У кав’ярнях між столиками має бути дистанція не менш, ніж півтора метра.

Ніна Гошуренко прийшла випити кави на терасі разом із подругою. Жінка розповіла, що й не сподівалася на те, що літні майданчики працюватимуть. Коли ж вони з подругою побачили людей, то вирішили приєднатися.

Нагадаємо, що від 11 травня рішенням уряду в Україні послаблюють карантин. Людей пускатимуть в парки, сквери й зони відпочинку.

Мають відкритися перукарні, салони краси, стоматологічні клініки, нотаріальні та адвокатські контори.

Запрацюють автомийки, веломагазини, а також крамниці з непродовольчими товарами. Кав’ярні готуватимуть їжу з собою, а ресторани частуватимуть клієнтів на літніх майданчиках.

Дозволять також тренуватися спортсменам. При цьому в громадських місцях люди муситимуть носити маски, триматися дистанції і мати з собою документи.