Сьогодні Черкаси і Умань приєднаються до всеукраїнської акції

12 Травня 2020 18:00

Сьогодні в Умані і Черкасах відбудеться акція “Стоп культурний карантин”. О 22.00 представники індустрії культури та видовищ Умані вийдуть на центральну площу міста, Черкас – у сквер Богдана Хмельницького. Вони ввімкнуть спрямовані в небо промені світла, аби заявити про себе й приєднатися до протесту #СтопКультурнийКарантин.

За словами організаторів всеукраїнської акції, нині Уряд розробляє плани виходу із карантину для всіх галузей, окрім індустрії культури та видовищ.

“Ресторанам дозволили літні майданчики та їжу на виніс, перукарням – попередній запис та чіткі вимоги соціальної дистанції, навіть для торгівельно-розважальних центрів – обмеження щодо кількості відвідувачів. В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб – артистів, акторів, музикантів, балетмейстрів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів”, – йдеться в офіційному зверненні до чиновників.

“Разом із колегами ми приєднаємося до акції #СтопКультурнийКарантин рівно о 22.00. На центральній площі міста будуть спрямовані промені світла в небо. Нас мають побачити та почути. Ми є! І ми теж прагнемо працювати”, – додає директор агенції “Умань концерт” Софія Чорномаз.