У вихідні прогнозують і дощ, і сонце

15 Травня 2020 18:00

Звичайно із 13-15 травня на Черкащині розпочинається літо з переходом середньодобовою температурою через +15º. Проте, цьогорічний травень веде себе по-квітневому. Спостерігається дуже часте чергування хвиль тепла і холоду у супроводі періодичних дощів та посиленого вітру. Температурний фон нижче норми на 2-3º.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, у вихідні погода буде різною. Активні атмосферні фронти добре насичені вологою Балканського циклону, найближчої ночі принесуть на Черкащину помірні дощі, найбільш сильні пройдуть у південних районах області.

Завтра, 16 травня, вдень із втручанням антициклону погода «налагодиться» – хмарність зменшиться, опади припиняться. Температурний фон залишається нижчим на 3-4º. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 13-18º.

У неділю, з надходженням чергового атмосферного фронту синоптики чекають на невеликий дощ. Температурний фон не зазначає суттєвих змін.

Початок робочого тижня обіцяє бути погожим, проте вітряним.

За поепердніми оцінками, 22-23 травня, існує ймовірність заморозків. Тож є час для забезпечення захисту сходів сільгоспкультур від їх негативної дії (найбільш пізня дата заморозків в області на поверхні ґрунту 28 травня).