Норвезькому інвестору в Кам’янці розбивають сонячні панелі

18 Травня 2020 12:46

У Кам’янській міській раді повідомляють про вандалізм – невідомі б’ють сонячні панелі місцевої електростанції.

Нещодавно до міської ради звернулися представники компанії «Чиста енергія-2011» з наступною інформацією. 24 квітня на сонячній електростанції було виявлено розбиту сонячну панель з боку дороги (вул. Заводська). Візуальний огляд наштовхнув на думку, що це не сталось випадково – хтось навмисно кинув камінь. До поліції компанія не зверталася, щоб не загострювати ситуацію. Але 11 травня зловмисники знову пошкодили сонячну панель. Цього разу була написана заява в поліцію та на даний час проводяться слідчі дії.

Діяльність компанії «Чиста Енергія-2011» проводиться виключно у рамках закону, сплачуються всі відшкодування і податки до бюджету, реалізовано вже кілька соціальних проектів для покращення життя у громаді, а саме – виділено кошти на дерева сакури для Алеї Дружби міст України, профінансовано асфальтування вулиці Сонячна, організовано безкоштовні курси англійської мови, проведено курс «Екологічна грамотність» у садку. Під час боротьби з COVID-19 придбано засоби індивідуального захисту на потреби «Кам’янського районного центру первинної медико-санітарної допомоги» і має ще ряд запланованих проектів.

Ккомунальному майну міста було завдано шкоди. Взимку фіксували факти крадіжок ліхтарів по алеї вздовж р. Тясмин, були зламані опори до цих ліхтарів, вкрадені кілька саджанців ялівцю на алеї по вул. Героїв Майдану та ще багато фактів вандалізму.

“Є припущення, що шкоду зробили підлітки не зі зла, а від надміру енергії і не здатності оцінити наслідки таких дій. Тож звертаємось до всіх жителів нашої громади – не псуйте імідж рідного міста і всієї держави. Батьки, зверніть увагу на своїх дітей, поцікавтеся, як вони проводять свій час, поясніть, що за такі дії доведеться нести відповідальність, поговоріть з дітьми. Нині, по всіх фактах вандалізму проводяться слідчі дії і за кожний вчинок доведеться відповідати”, – повідомляють у міській раді.