Мер Черкас подав у суд на Президента Зеленського

27 Травня 2020 19:30

Мер Черкас Анатолій Бондаренко подав до суду на президента Зеленського. Заявлена сума позову – 1 гривня.

У заяві йдеться про стягнення моральної шкоди з президента у з’вязку з приниженням честі, гідності та ділової репутації міського голови Черкас. Позовну заяву подав до Печерського суду міста Київ адвокат мера Денис Ципін, повідомляє “Суспільне”.

“Це чисто символічний позов: я вимагаю 1 гривню і спростувати слова про бандита. Я вважаю, що цими словами завдано моральну шкоду мені, як посадовій особі, моїм дітям, громадянам нашого міста. Я вважаю, що у нас в країні повинна працювати Конституція одна для всіх”, – зазначив Анатолій Бондаренко.

Кореспонденти Суспільного поцікавилися у пресслужби президента України, чи знає про позов сам Володимир Зеленський.

У телефонній розмові з журналістами Суспільного прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель зазначила, що наразі президент не може прокоментувати ситуацію, що склалася, через брак часу.

За словами політичного експерта з Черкас Сергія Пасічника поведінка і президента, і міського голови – не приклад для наслідування.

“Перебуваючи на посаді робити подібні заяви не професійно. Президент, називаючи мера бандитом, переходить за межі повноважень, і, я думаю, що сказане ним відбулося на емоціях. Навіть якщо є кримінальні провадження та немає вироку суду, не можна самостійно робити висновки. Позиція міського голови із початку конфлікту пов’язана більше із піаром, ніж із якимись практичними наслідками. Дострокове послаблення карантину в Черкасах мало більше психологічні наслідки для містян. Така поведінка з точки зори безпеки для громадян не була розумною, однак із точки зору піару – це був зрозумілий хід”, – зазначив голова громадської організації “Академія стратегічних досліджень” Сергій Пасічник.

Нагадаємо, під час пресконференції 20 травня глава держави Володимир Зеленський звинуватив міського голову Черкас Анатолія Бондаренка в популізмі й назвав його бандитом. Приводом до звинувачень стало те, що в Черкасах пом’якшили карантинні обмеження раніше – з 1 травня, а не з 11, як по всій Україні.