Ангіограф, який дозволяє робити складні безболісні операції, придбали для Черкаської обллікарні

28 Травня 2020 17:00

У відділення інтервенційної радіології Черкаської обласної лікарні придбали дороговартісне обладнання – ангіограф за 23, 4 млн грн. Також у відділенні провели капітальний ремонт, вартість якого 3,1 млн грн. Усе це – коштом обласного бюджету, інформують в облдержадміністрації.

У відділенні проводиться повна діагностика судин: діагностичні ангіографічні дослідження всіх органів і систем організму, рентгенхірургічні втручання на судинах серця, головного мозку, аорті та її гілках, органах малого тазу, магістральних судинах, кінцівках та ін.

Апарат дозволяє проводити оперативні втручання без залишку рубців. А також, що важливо, реанімаційний період практично відсутній, якщо пацієнт не має інших патологій.

“Якщо в людини є проблема, вона повинна звернутися до сімейного лікаря, медик сформує електронне направлення до відповідного вузькопрофільного спеціаліста. Якщо буде потреба, то пацієнта госпіталізують і призначать всі необхідні методи дослідження. Для пацієнтів таке обстеження буде безкоштовним”, –  розповів головний лікар Олександр Дудник.

У відділенні в минулому році проводилося понад 4,5 тисячі ангіографічних досліджень та рентгенхірургічних втручань. Новий ангіограф збільшить потужності, зараз на ньому проводять від 8 операцій на день.