Грози прогнозують ще й 5 червня, та літо вже стоїть на порозі

4 Червня 2020 15:49

Дощовий циклон пішов та залишив після себе прохолодну повітряну масу, яка нині сприяє поширенню у наш регіон антициклонів з півдня та сходу. І це добре, тому що обіцяє в подальшому тривалий погожий період, інфоомують в Черкаському обласному гідрометеоцентрі. А поки що відбувається зіткнення прохолодного та теплого повітря, що сприяє утворенню грозовий осередків.

Уже зараз на Черкащині небо крають блискавки, гуркоче грім. Метеостанції області фіксують грози у супроводі граду та поривчастого вітру.

У Черкасах та Звенигородці випав град, діаметром 5-8 мм відповідно, розміром з горох.

Грозова обстановка утримається ще й завтра, 5 червня. При цьому температурні показники почнуть активно зростати: вночі 10-12º, вдень до 23-25º.

За прогнозом синоптиків, у суботу 6 червня на поминальні дні, погода буде під контролем південного антициклону, тому істотних опадів не чекаємо. Вдень буде ще тепліше, повітря прогріється до 26-28º, розбавляти незвичайне тепло буде посилений вітерець.

На Трійцю буде сонячна та дуже тепла погода. З денними температурами 27-29º.
Напередодні Трійці відбудеться прихід метеорологічного літа, тобто середньодобова температура перетне позначку +15º у бік збільшення.

Початок літа звичайно не стабільний. Річ у тому, що саме у червні, з прогрівом континенту, зростають контрасти системи «суша-море», активізуються циклони. З циклонами пов’язані перепади температури та атмосферного тиску, посилені вітри, дощі, грози.
Цьогорічний початок червня перевершив сам себе. Він випробовував не тільки частими дощами, але й холодом. Однак зараз він дає дорогу літу!